понедельник, 2 сентября 2019 г.

Розділ 1. Легка атлетика

Завдання

1. Ознайомтеся з теоретичним матеріалом. 
      Легка атлетика  — олімпійський вид спорту, що об'єднує такі дисципліни: бігові види, спортивна ходьба, технічні види (стрибки і метання), багатоборства, пробіги (біг по шосе) і крос (біг по бездоріжжю). Один з основних і наймасовіших видів спорту.
       
       Біг поділяється на олімпійські та інші дисципліни. До олімпійських належить «гладкий» біг (тобто біг по доріжці стадіону з твердим покриттям)
спринтерський — на короткі дистанції (100, 200, 400 м); 110 м (100 м у жінок) та 400 м з бар'єрами (у чоловіків); та відповідні естафети (4х100 та 4х400 м);
біг на середні дистанції (800 та 1500 м)
стаєрський — біг на довгі дистанції (5000 та 10000 м), «стипль-чейз» — 3000 м з перешкодами (бар'єрами та ровом з водою); та марафон (42 км 195 м).

       Окремо від бігу проводяться змагання з ходи, за правилами якої спортсмени не повинні бігти, тобто відривати від землі водночас обидві ноги. Звичні дистанції ходи — 20 км і 50 км.

Стрибки поділяють на:
стрибки у висоту,
стрибки у довжину,
потрійний стрибок
стрибки з жердиною.

Метання поділяють на :
метання списа,
метання диска,
метання молота,
штовхання ядра.

Легкоатлетичні багатоборства
Багатоборства включають змагання із кількох легкоатлетичних дисциплін, і переможець визначається за сумою очок, які даються за результат у кожній дисципліні. До сучасної олімпійської програми входять десятиборство у чоловіків та семиборство у жінок. До 1980 року жіночі змагання проводилися з п'яти видів, утворюючи п'ятиборство. До чоловічого десятиборства входять чотири бігові дисципліни, три стрибкові та три метальні.



Комментариев нет:

Отправить комментарий